ČESTA PITANJA

Česta pitanja naših kupaca

Pitanja koja nam naši kupci znaju često postavljati se nalaze dolje niže kao i njihovi odgovori, ukoliko imate za nas neko pitanje na koje ne možete dobiti odgovor, molimo vas da nas kontaktirate putem telefona ili emaila kako bi naši djelatnici što brže odradili to za vas.

OPĆA PITANJA

Naravno, potrebno je samo da našim djelatnicima napomenete prilikom kupovine ili narudžbe te da upišete podatke potrebne za izradu R1 računa (Naziv, Adresa, OIB).

Da, proizvodi u redovnoj prodaji mogu se rezervirati uz napomenu da rezervacija nije moguća za artikle na akciji. Kako obaviti rezervaciju? Potrebno je kontaktirati putem maila ili telefona naše djelatnike, te uz uplatu akontacije od 20% vrijednosti proizvoda rezervirati željeni proizvod. Rezervirani proizvod potrebno je kupiti u roku od 7 dana. Moguće je odustati od kupnje rezerviranog proizvoda, ali se tada nažalost gubi pravo na povrat uplaćene akontacije.

Nažalost trenutno Vam nismo u mogućnosti ponuditi online kupnju. Inače robu možete naručiti odnosno dogovoriti putem telefona pa eventualno platiti pouzećem ukoliko vam to odgovara. Plaćati možete pouzećem, e-bankingom ili karticama.

TEHNIČKA PITANJA

Poštovani, niti jednu vrstu peći ne smijete koristiti bez priključka na instalaciju – radijatore, jer može doći do ekspozije kotla.

Ugradnja kotla je moguća kod nekih vrsta naših proizvoda, ali se prije ugradnje morate raspitati o potrebnim djelovima i isplativosti takve ugradnje.

Najbolji efekt grijanja se postiže uz dobar dimnjak, dobru izolaciju kuće, kvalitetnu stolariju i naravno uz kvalitetno gorivo (kvalitetan plin, suho drvo, itd).